MOJA PRIČA

Hello!

Ja sam Anita i želim s Vama podijeliti ono što sam osvijestila i promijenila u svojem životu.

Cilj ovoga je da barem jednu osobu inspiriram da napravi isto, jer moguće je za svakoga tko odluči da se želi promijeniti!

Oduvijek sam bila osoba kojoj nije bio problem usvajati nova znanja i raditi više. Kroz cijeli period osnovne i srednje škole, imala sam puno dodatnih aktivnosti. Petnaest godina trenirala sam plivanje i četiri godine pohađala satove gitare. Po prirodi sam perfekcionist i obožavam raditi više nego što je potrebno. Uvijek sam to izdvajala kao vrlinu, sve do kad nisam shvatila da je to posljedica niskog samopouzdanja!

Upisala sam studij povijesti umjetnosti i filozofije u Rijeci. Diplomirala sam nakon pet godina. Cijeli život bila sam uvjerena da radim ono što želim raditi. Imala sam brojne aktivnosti, puno prijatelja i nikada mi ništa nije predstavljalo problem.

Jedino što sam na sebi vidjela kao nedostatak je bilo to što nisam izgledala kako sam htjela, iako sam konstantno radila na tome. Imala sam višak kilograma i osjećala sam se kao da me to na neki način ograničava u svemu što želim. Imala sam iskrivljenu sliku o sebi kroz cijeli period školovanja i ignorirala taj problem.

U jednom trenutku imala sam premalo kilograma zbog izgladnjivanja i simptome poremećaja u prehrani, ali ni onda mi se nije sviđalo ono što sam vidjela u ogledalu i nikad si nisam bila dovoljno dobra! Imala sam nisko samopouzdanje i osjećaj manje vrijednosti praćen periodima anksioznosti.

Uvijek su me zanimale teme koje nisu bile popularne među ostalima, tako da mi tuđa mišljenja nisu pretjerano pomagala u životu i prihvaćanju sebe!

Kroz intenzivan period studiranja, stekla sam vrlo loše navike. Spavala sam 4-5 h, pila najmanje 3 kave dnevno, jela 1-2 puta dnevno, iscrpljivala tijelo treninzima u teretani, izlazila vikendima, noću učila, a po danu bila na predavanjima i družila se s prijateljima! Osjećala sam se jako loše, ali sam potiskivala sve osjećaje!

“Ask, and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you.”

Luke 11:9

Prihvatila sam da imam problem onoga trenutka kada sam gledala u diplomski rad, koji je nastao kao rezultat istraživanja unazad dvije godine i shvatila da ne znam koja je moja svrha u životu. Nisam znala jesam li uopće sposobna za nešto zbog vrlo negativnih nametljivih misli u glavi.

Uz to, nisu dobrodošli ni komentari raznih osoba da je bilo lako završiti fakultet, ali da se nažalost neću zaposliti! 😂

Vjerujem kako nas prilika uvijek pronađe ukoliko smo spremni pokušati napraviti nešto bolje od svojega života. Mogla sam nastaviti istim tempom života ili promijeniti se.

Odlučila sam steći dobre navike. Počela sam normalno spavati, prestala sam piti kavu, uvela sam 5 redovnih obroka i počela piti vodu, prestala izlaziti i smanjila sam treninge i umjesto toga poboljšala prehranu. Napravila sam ogroman fizički rezultat i naučila biti sretna zbog sebe.

Isto tako, znam da sve što radim, želim raditi isključivo za sebe i svoju dobrobit. Postavila sam zdrave granice prema drugima i slušam jedino svoje mišljenje.

Smatram da se većina mladih ljudi u nekim stavkama može poistovjetiti sa mnom, jer iz iskustva znam da se o tim stvarima ne priča, a mislim da bi se trebalo!

Uz sve što želim raditi, želja mi je pomoći osobama koje su nezadovoljne sobom i svojim životom, da steknu zdrave navike i ostvare svoj fizički rezultat i transformiraju svoj život!

Svoj rezultat nisam ostvarila preko noći niti uz čarobnu formulu, već uz puno učenja, edukacija, tečajeva i rada na sebi. Način je vrlo jednostavan, ali samo za onoga tko se odluči mijenjati!